Módszerek

2018-12-10
autogén tréning

Autogén tréning, relaxáció

Az autogén tréning az egyik legtöbbet kutatott, orvosilag is alátámasztott relaxációs módszer, amelynek intenzív stresszoldó hatása van, csökkenti a szorongást, és erősíti a test természetes, öngyógyító mechanizmusait. A hat alapgyakorlat megtanulásával teljes testi-lelki lazaság érhető el, és képessé válunk a szomatikus és pszichés folyamatok önszabályozására.
2018-12-10
imaginatív pszichoterápia (KIP)

Imaginatív pszichoterápia (KIP)

Mélylélektani, analitikus alapokon nyugvó terápiás módszer. Relaxált tudatállapotban megjelenő képek a személy tudattalanjának, tudatalatti konfliktusainak, problémáinak szimbolizációja. A lelki képek megélése, megfigyelése, alakulása során, azok feldolgozásával és integrálásával vezet az út a terápiás folyamatban.
2018-12-10
rendszerszemléletű megközelítés

Rendszerszemléletű megközelítés

A rendszerszemléletű megközelítés az egyes emberek problémáit a kapcsolatokon keresztül, azok összefüggésében vizsgálja. A rendszerszemlélet figyelembe vételével komplexen közelíthetünk egy problémához, és rendszerszintű válaszokat találhatunk, melyek tágabb összefüggésekből és folyamatokból indulnak ki.
2018-12-10
integratív gyermekterápia

Integratív gyermekterápia

Az integratív gyermekterápia széleskörű eszköztárának köszönhetően óvodáskortól serdülőkorig alkalmazható különböző lelki problémák megjelenése esetén. A játékterápia, pszichodráma, művészetterápia, meseterápia, családterápia eszközeinek integrált használatára törekszik.
2018-12-10
kognitív viselkedésterápia

Kognitív viselkedésterápia

A kognitív nézőpont szerint az emberek érzelmi reakcióit és viselkedését alapvetően látásmódjuk és gondolatviláguk határozza meg. A kognitív viselkedésterápia a pszichés problémákat kialakító torzított gondolkodási folyamatok felismerésére, megváltoztatására és egy reálisabb látásmód kialakítására irányul.
KAPCSOLAT