Írások

2020-04-20
nevetési tanácsadó

A Nevetési Tanácsadó verse

Egy kis nevetés. Könnyed kedvcsináló költemény a közös munkafolyamatok körvonalairól. Vajsz Kornél szerzeménye. "Bús szívének fáj a gondja? Nevetéssel terhét oldja Segít Ő, mint szolgáltató Nevetési Tanácsadó: Nehéz bánat, aggodalom Mondja, kérem, meghallgatom!" ...
2019-11-15
mindfulness

Mindfulness, avagy tudatos jelenlét

A mindfulness egy korszerű meditációs módszer. Lényege tudatosítani, ami bennünk történik, elfogadóan szembenézni, jelen lenni a pillanatban. Rendszeres gyakorlása hozzájárul a pszichés jóllét és a kiegyensúlyozott élet megteremtéséhez.
2019-10-29
tudatos jelenlét a gyakorlatban

Tudatos jelenlét a gyakorlatban

A könyv egy nyolc héten át tartó terápiás program hivatalos munkafüzete, amit az Oxfordi Mindfulness Központ munkatársai dolgoztak ki a mindennapok örömtelibb megéléséért, a depresszió és a szorongás kezelésére. A könyv vezetett gyakorlataihoz ingyenesen letölthető hanganyagok is tartoznak.
2019-09-13
bárhova mész ott vagy

Bárhová mész, ott vagy

Alapmű a mindfulness irodalmbában. Akár egy régi füves könyv, sorra veszi az éberségmeditáció megannyi arcát, különböző nézőpontokból, mit jelent a jelenben élni, hogyan segíthet ez a nagyobb belátás mindennapi problémáink kezelésében, és mit kell tenni, hogy elérjük ezt.
2019-03-21
depresszió

A depresszió és kezelése

A depresszió elnevezés tulajdonképpen egy betegségcsoportot fed. Igen sokszínű kórkép, sok típusa és rengetegféle tünete lehet. Cikkemben áttekintést nyújtok a tüneteiről, típusairól, lehetséges okairól, kezeléséről, és emellett sorra veszem hangulatunk javításának természetes útjait.
2019-02-04
gyászoló gyermek

Hogyan segítsünk gyászoló gyermekünknek?

A halállal való szembesülés az élet elkerülhetetlen velejárója. A kérdés az, hogy mikor kerülünk vele szembe. Vannak, akik már gyermekkorban kénytelenek megtapasztalni ezt a veszteségélményt. Cikkemben fogódzókat szeretnék adni a gyászoló gyermek segítéséhez.
KAPCSOLAT